BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

.

Photobucket

Friday, January 8, 2010

ISU PENGGUNAAN NAMA ALLAH SWTBERKENAAN DENGAN KEPUTUSAN MAHKAMAH TINGGI YANG MEMBENARKAN PENGGUNAAN NAMA ALLAH SWT OLEH GEREJA HERALD DALAM PENERBITANNYA , DENGAN INI SAYA HAFEZ J.MALIM MELALUI BLOG SAYA MENENTANG SEKERAS - KERASNYA KEPUTUSAN MAHKAMAH TINGGI BERKENAAN.

SAYA BERANGGAPAN BAHAWA NAMA ALLAH SWT ADALAH HAK UMAT ISLAM SELARAS DENGAN KEPUTUSAN MUZAKARAH MAJLIS FATWA KEBANGSAAN KALI KE-82 ( 5 - 8 MEI 2008 ) YANG MEMUTUSKAN BAHAWA :

1.  Setelah meneliti keterangan, hujah-hujah dan pandangan yang dikemukakan, Muzakarah bersetuju memutuskan bahawa Lafaz Allah merupakan kalimah suci yang khusus bagi agama dan umat Islam dan ia tidak boleh digunakan atau disamakan dengan agama-agama bukan Islam yang lain.

2.  Oleh itu, wajib bagi umat Islam menjaganya dengan cara yang terbaik dan sekiranya terdapat unsur-unsur penghinaan atau penyalahgunaan terhadap kalimah tersebut, maka ia perlu disekat mengikut peruntukan undang-undang yang telah termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan.

SAYA JUGA MENGUTUK SEKERAS - SEKERASNYA PERBUATAN MEMBAKAR GEREJA  RAKAN KITA BERAGAMA KRISTIAN YANG DILAKUKAN OLEH SEGELINTIR PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB. HAL INI MUNGKIN AKAN MENCEMARKAN PERPADUAN DAN KEAMANAN NEGARA MALAYSIA YANG KITA CINTAI INI.

ALLAHUAKBAR....ALLAHUAKBAR....ALLAHUAKBAR....ALLAHUAKBAR. 


 080110
HAFEZ J.MALIM
SARAWAK 0 ulasan: