BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, November 4, 2010

Alhamdulillah .... Barisan Nasional Menang !!!!Alahamdulillah syukur kepada Allah SWT kerana dengan limpah dan kurnianya Barisan Nasional telah berjaya memenangi pilihan raya kecil Galas dan Batu Sapi. Semoga kemenangan ini menjadi pendorong kepada Barisan Nasional di dalam PRU13 nanti.


Isyarat dari rakyat adalah jelas dan jadikanlah dua pilihan raya kecil ini sebagai medan terbaik bagi kerajaan Barisan Nasional untuk menunaikan janji dan amanah yang diberikan. Saya yakin melalui konsep 1 Malaysia yang diperkenalkan oleh YAB Datuk Seri Najib Tun Razak, kerajaan akan memberikan yang terbaik kepada rakyat bagi seluruh Malaysia khususnya. 


Saya melihat bagi konteks kedua - dua pilihanraya kecil ini betapa sebenarnya rakyat peribumi masih  sayangkan Barisan Nasional. Sokongan orang asal di Galas dan Bumiputera Islam di Batu Sapi kepada BN adalah tanda sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada kepimpinan YAB Perdana Menteri. Begitu juga dengan sokongan kaum Cina yang dilihat telah kembali semula kepada BN. Namun semua ini akan bisa hilang sekiranya kita terus lalai dalam menguruskan amanah rakyat yang tidak ternilai ini. Lihat sendiri keadaan hidup orang asal di Galas dan BN perlu tahu bahawa sesuatu perlu dilakukan untuk membela nasib mereka di tanah asal mereka. Begitu juga dengan di Batu Sapi.. kek kemajuan yang diberi haruslah mendatangkan manfaat yang berguna kepada rakyat khususnya kaum Bumiputera. 


Kemenangan ini janganlah membuatkan kita leka dan alpa. Ingat kita pernah alpa di kala kita menggengam kuasa majoriti di PRU11 sebelum kita jatuh tertonggeng di PRU12. Mujurlah panglima - panglima perang BN yang sentiasa ikhlas dalam berjuang tidak pernah jemu berjuang mempertahankan BN dari terus hanyut dibuai mimpi - mimpi sonsang.


Sekalung tahniah dan penghargaan kepada semua jentera BN yang bertungkus lumus berjuang memastikan Batu Sapi kekal milik kita dan merampas semula Galas dari pihak pembangkang. Begitu juga dengan peranan media alternatif yang sentiasa bersatu hati membongkar permasalahan rakyat dan temberang pihak pembangkang. Inilah buat kali pertamanya saya melihat BN menggunakan sepenuhnya peranan media massa dan media alternatif dengan semaksimum mungkin. Kerjasama yang ditunjukkan oleh media alternatif yang pro BN sebenarnya wajar diberikan penghargaan oleh BN. Mereka inilah yang terus berusaha setiap hari melondehkan keegoan pihak pembangkang. Tahniah dan terima kasih untuk semua.


SEKALUNG PENGHARGAAN


 Tengku Razaleigh Hamzah
Wira lama yang masih teguh berjuang


Harimau UMNO Sabah baru


Tokpa : Beliau perlu diberikan perhatian.
Permata UMNO Kelantan
 Tan Sri Panglima Joseph Pairin Kitingan


HIDUP BARISAN NASIONAL
0 ulasan: